Yoga dance flow & fascia release yoga

De positieve effecten van yogabeoefening op lichaam en geest zijn talrijk, evenals de diverse vormen (zoals hatha, yin, vinyasa, ashtanga, restorative en poweryoga). Of je nu zoekt naar een kalme of krachtige vorm van yoga, er is voor iedereen wel een vorm die aansluit bij de individuele behoeftes.

Yoga is veel meer dan lichamelijke oefening. Het ankert je bewustzijn in het hier en nu, maakt je bewust van je ademhaling, je fysieke toestand en maakt je geest helder en kalm. Bovendien wordt je lichaam sterker, soepeler en verbetert je balans. Zowel lichamelijk als geestelijk ervaar je door yogabeoefening een toename in je evenwicht en veerkracht.

Wanneer er verstoringen (verklevingen/verhardingen/littekens) optreden in de structuur van het fascia netwerk kan dit o.a. resulteren in pijn, vooral in de myofascia (musculaire fascia). Omdat fascia een verbindende structuur vormt door het hele lichaam kan pijn optreden op een heel andere plaats in het lichaam dan waar de verstoring ontstaat. Wanneer we de hydratatie en mobiliteit van fascia helpen verbeteren kan dit een grote mate van klachtenverlichting opleveren.

Yoga dance flow combineert de kracht van twee oeroude stromingen: yoga en dans.

Sinds de oudheid hebben mensen dans gebruikt als expressievorm. Wanneer ritme van muziek, ademhaling en beweging samenvallen met evenwichtige yogaflows ontstaat er een krachtige synergie.

In yoga dance flow vier je de gratie van je lichaam door in harmonie met de muziek via dansante beweging de verschillende asana’s op een vloeiende wijze met elkaar te verbinden. Dit doe je met een bewuste focus op je ademhaling.

Yoga dance flow brengt je in een levendige, heldere staat van bewustzijn en ankert je stevig in je lijf. Het brengt een opgewekte vibe en ontspannen voldoening teweeg, terwijl je lichaam verzacht en tegelijkertijd soepel en krachtig wordt.