Filmpje voor Bit magazine

youtu.be/_gf0ySnyls0

Voor de artikelen serie over biomechanica heeft Bit een introductiefilmpje geplaatst. Klik op de link om het te bekijken!

Read more

Show op Flanders horse expo

Na twee optredens op Horse Event in 2018 geven wij vanavond een show op Flanders horse expo tijdens de nacht van het barokke paard!


Read more

Bit in een nieuw jasje.

In het eerste nummer van Bit van 2019 vind je mijn artikel over werk aan de hand op p. 90-99!

Read more

Nieuw logo!

Het nieuwe logo van Indigo Horsetraining staat voor kracht door kennis over beweging die het paard versterkt in fysiek en mentaal opzicht.

Read more

Clinic biomechanica 8-12-2018

Read more

Nieuwe reeks artikelen voor BIT magazine

Na jarenlang met veel plezier artikelen en columns voor Ros magazine geschreven te hebben, ga ik nu verder voor BIT magazine met een reeks artikelen over biomechanica. Het eerste artikel over de bovenlijn van het paard verschijnt in het nieuwe nummer van BIT. Kijk voor het inleidende online artikel en bijbehorend filmpje hier:

www.bitmagazine.nl/bit-print/bit-256/wist-je-dit-over-de-bovenlijn-van-je-paard/95582/

Read more

Working equitation wedstrijd in Zuid-Limburg!

Op zondag 22 juli 2018 organiseert Indigo Horsetraining de eerste 1* w.e. wedstrijd in het Zuiden van Limburg!

Omdat de sport in deze regio nog relatief onbekend is, verdient deze het om gepromoot te worden en willen we zoveel mogelijk paardenliefhebbers enthousiasmeren! 

Op zaterdag 21 juli vindt er een clinic plaats, eveneens op het ruitersportcentrum in Beek, waar de obstakels getraind kunnen worden en de regels van w.e. uitgelegd worden. De clinic vormt de ideale voorbereiding voor de wedstrijd op zondag! Combinaties kunnen zich inschrijven voor 35,- euro en toeschouwers zijn welkom voor 12,50 p.p.

De wedstrijd is gratis toegankelijk voor toeschouwers en alle geïnteresseerden zijn dan ook van harte welkom!

Kijk voor meer info over de wedstrijd op:

https://www.facebook.com/events/202342310538607/?ti=cl

Read more

LAKB Studiedag 'Een scherper oog'

Op zaterdag 9 december organiseren we een studiedag rondom het thema blikscholing en functionele houdingsbeelden. Aan de hand van videobeelden wordt uitleg gegeven over het gezonde houdingsbeeld van ruiter en paard, waarom bepaalde houdingen positieve of negatieve effecten op de gezondheid en het welzijn hebben en hoe je de bewegingen kunt leren onderscheiden. Daarna gaan we in op het vaststellen van sterke punten en valkuilen van een paard of ruiter-paard combinatie en hoe je als ruiter, trainer of instructeur aan de slag kunt gaan met functionele trainingsdoelen om een paard of combinatie optimaal te ondersteunen.

De kosten voor de studiedag bedragen 25,- euro p.p. inclusief koffie/thee en iets lekkers.

Aanmelden kan via mail of whatsapp:

indigohorse@live.com

0031(6)30726878

facebook


Read more

Indigo Horsetraining magazine #5

Indigo horsetraining magazine #5.pdf

Read more

In november is de Lusitano hengst Diablo enkele weken bij mij in training.

Via facebook en youtube zijn zijn ontwikkelingen te volgen!

Read more

Nieuw: E-book 'Oorsprong en doel van de rijkunst'

Het nieuwe E-book van Lisanne thomas is nu verkrijgbaar voor slechts 6,50. Bestellen is mogelijk via E-mail.

Read more

Sinds 2015 is Indigo Horsetraining erkend stagebedrijf!

Read more

Wat is nu eigenlijk de definitie van klassiek trainen?

Als je werkt op basis van de klassieke trainingsprincipes, dan stel je de training volledig in dienst van het welzijn van je paard. Dat wil zeggen dat je heel goed kijkt naar de trainingsbehoefen van een paard (zijn sterke en zwakke punten) en op basis daarvan oefeningen gaat aanbieden, die positief bijdragen aan zijn conditie, welbevinden,  levensduur en gezondheid.


Read more

De longeerhulp, boosdoener of weldoener?

De laatste tijd valt mijn oog met enige regelmaat op artikelen over de zachte longeerhulp (een katoenen lijn die ter hoogte van schoft en singel om de borst van het paard loopt en dan tussen de voorbenen door naar het hoofdstel leidt). Ik gebruik deze longeerhulp al jaren in de training van tientallen paarden en heb al die paarden heel mooie resultaten zien bereiken door de (correcte) toepassing ervan. Daarom wil ik het gebruik van de longeerhulp graag belichten vanuit het oogpunt van de trainer, want de realiteit is vaak meer wit dan zwart.


Read more

Rug-gebruik

Eén van de belangrijkste en meest moeilijke technieken van de rijkunst is misschien wel de aanleuning. Iedereen weet wel dat het iets te maken heeft met een ronde halshouding, maar waar het toe dient, hoe het voelt en hoe je het bereikt is voor het gros van de ruiters nog in nevelen gehuld. Over aanleuning is een boek te vullen. Daarom wil ik graag een specifiek stukje belichten dat voortvloeit uit een goede aanleuning, namelijk ‘ruggebruik’. 

Read more


Read more

Demo zijgangen in Epen 11 juli 2015
Op zaterdag 11 juli vindt er om 14.00 uur een demo over de functie, de uitvoering en het aanleren van zijgangen plaats, zowel aan de hand als onder het zadel. De demo start om 14.00 en de kosten bedragen 20,- euro per toeschouwer incl. reader. Aanmelden kan via mail of Facebook!


Read more

De beste wensen voor 2015!

https://www.youtube.com/watch?v=75teNOM0jjM&list=UUGsQM3PivxXV2PSQh9Gc5Rw

Read more

Indigo Horsetraining magazine

De afgelopen jaren heeft Indigo Horsetraining regelmatig een online nieuwsbrief uitgegeven. Deze is nu veranderd in een gratis online magazine met daarin artikelen over gedrag, training en rijkunst, tips, lezersvragen, columns en een marktplaats voor ruitersportartikelen. Wie het magazine graag wil ontvangen kan zich aanmelden door het sturen van een e-mail naar indigohorse@live.com.

Read more

Het Indigo-team is uitgebreid!

Sinds kort is ons team paarden uitgebreid met een zeer statig, Spaans heerschap! Met enige trots stel ik u voor aan Limòn, die intussen al meewerkt in de lessen in grondwerk en gymnastiseren aan de hand en binnenkort ook in de klassieke dressuurlessen.

Read more

Publicaties in ROS magazine

Behalve de eindcolumn en antwoorden op stellingen en lezersvragen, verzorg ik zo nu en dan ook artikelen voor ROS magazine. In de afgelopen twee uitgaven zijn twee artikelen van 4 pagina's te vinden, over gedrag in de training en over de eigenschappen van een klassieke instructeur.

Read more

Indigo Horsetraining presenteert: E-book 'Bekwaam leiderschap'


Ruim 40 pagina's tellend boek over de betekenis en het belang van leiderschap in de omgang met paarden, gebaseerd op ervaringen, studies en observaties van de afgelopen 15 jaar van lesgeven en trainen.

In het boek komen de volgende aspecten aan bod:
- Hoe leer je lichaamstaal bij het paard lezen en juist interpreteren? 
- Wat is natuurlijk en abnormaal gedrag?
- Waarom hechten paarden waarde aan leiden en volgen? 
- Hoe is jouw eigen houding, positie en uitstraling van invloed op het gedrag van je paard?
- Misverstanden over leiderschap
- Grondwerkoefeningen en voorbeelden.

Hoe kun je het E-book bestellen? Stuur een e-mail of vul het contactformulier in, daarna ontvang je van mij bericht terug met de betalingsgegevens. Na ontvangst van de betaling à 4,50 ontvang je het E-book in je mailbox.

Read more