Teambuilding yoga-retreat

Bedrijfsyoga Limburg

Vitaliteit leidt tot productiviteit

Bijdragen aan de vitaliteit en het welzijn van medewerkers is voor bedrijven een waardevolle investering, omdat een team waarin balans heerst productiever, creatiever en beter gefocust is. Bovendien vermindert het ziekteverzuim en personeelsverloop.

Meer dan 1 op de 5 werkenden heeft te kampen met burn-out klachten met stress als de grootste veroorzaker. Bewust leren ontspannen vormt de sleutel tot het verminderen of voorkomen van stress-gerelateerde klachten. De beoefening van yoga is hierbij bewezen effectief, aangezien het toepassen van deze technieken een sterke uitwerking hebben op lichaam en geest. Door de aandacht bewust terug te brengen naar het lichaam en de ademhaling, doorbreek je het patroon van spanning en breng je jezelf terug naar een toestand van rust en herstel. Door het inzetten van bedrijfsyoga geef je medewerkers de kans om duurzaam hun accu op te laden.

Het doel van bedrijfsyoga is het verminderen of voorkomen van fysieke klachten en (werk-gerelateerde) stress, d.m.v. het inzetten van gerichte ademhalingstechnieken, yogaposes en flows. Medewerkers worden bewuster en evenwichtiger van lichaam en geest.

De wetenschappelijk onderbouwde effecten van yoga voor bedrijven:

  • Verminderen of voorkomen van fysieke klachten gerelateerd aan zittend werk (rug/nek/RSI-klachten)
  • Toename van vitaliteit, ontspanning, productiviteit en veerkracht
  • Verbetering in fysieke kracht, soepelheid, evenwicht en lichaamshouding
  • Verbetering van de werksfeer en onderlinge dynamiek van het team
  • Versterking van het immuunsysteem en vermindering van spanningsklachten
  • Toename van concentratie, focus, energie, creativiteit en stressbestendigheid

Voor het inzetten van bedrijfsyoga/corporate yoga kunnen bedrijven aanspraak maken op de werkkostenregeling (WKR), waardoor het kostenneutraal wordt mits er voldaan wordt aan de voorwaarden. U vindt uitgebreide informatie via onderstaande link:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/inkomstenbelasting/vraag-en-antwoord/werkkostenregeling-wkr

Bedrijfsyoga in of buiten Limburg

Tijdens een workshop gaan we niet alleen aan de slag op de mat met yogabeoefening, gerichte focus en ademhalingstechnieken, maar besteden we ook aandacht aan theoretische onderbouwing, het effect van voeding en het verbeteren van de lichaamshouding op de werkvloer. Op die manier bieden we meerdere ingangen om vanuit een breed perspectief te werken aan het duurzaam verhogen van de vitaliteit van de deelnemers. Yogaworkshops buiten in de natuur behoren eveneens tot de mogelijkheden!